PREMINUO NEKADAŠNJI POSLANIK SAŠA DUJOVIĆ: Predvodio ratne veterane, a ćerka i sin su mu osumnjičeni za UBISTVO STARICE U ZEMUNU

Predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida Srbije svih ratova Saša Dujović preminuo je u 54. godini.

Od 2002. godine bio je politički aktivan u Pokretu veterana Srbije. Na Osnivačkoj skupštini Pokreta veterana Srbije 2009. godine izabran je za predsednika, a naredne godine je reizbran na tu funkciju. Bio je i narodni poslanik u Skupštini Srbije u sazivu od 2008. do 2012. i od 2012. do 2014. godine.

Dujović je 2019. godine dao ostavku i povukao se iz politike nakon što su njegov sin i ćerka osumnjičeni za ubistvo starije žene u Zemunu. Dujović je do tada u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja bio zaposlen na određeno vreme.

– Najstrože osuđujem potez ako ga je neko od moje dece napravio tako da ono što je zakon propisao mora da se primenjuje za sve građane – rekao je tada Dujović.

Tada je i naveo da njegova deca „neće imati nikakve protekcije“ zbog njegovog angažovanja.

– Iz moralnih razloga i mogućeg postupka svoje dece ja sam podneo ostavke na sve funkcije. Žao mi je žrtve, žao mi je zbog poteza, najžalije mi je kao roditelju zbog svega što se desilo. Iskreno se izvinjavam i građanima Srbije. Ja sam ratni veteran koji se dugo borio i branio državu, ali tako je kako je. Sve u svemu ja od javnosti ne bežim, moja deca, ako su kriva, moraju da odgovaraju kao svi koji su krivi – rekao je Dujović.

(Telegraf.rs)

Tagovi:

Pročitajte još: