”PREPOZNAVANJE” U GALERIJI ”NAR” U ZEMUNU

Vladimir Kolarić će 1. decembra u 19 časova u galeriji ”Nar” u Njegoševoj 29 otvoriti izložbu radova Milana Aleksića ”Prepoznavanje”.

Reč je o autoru mlađe generacije iz Subotice, školovanom na beogradskom Fakultetu likovnih umetnosti, kojem je ovo treća samostalna izložba.

Aleksić je dobro upoznat sa modernim tehnologijama, te jasno uočava i to i prikazuje – kako klasiku načinje digitalna greška u beskraj svojih formi i mogućnosti, menjajući joj primarni identitet.

U katalogu za izložbu Kolarić piše da Aleksić ”istražujući vremensko vizuelno iskustvo u slici digitalnih medija, uočava promene u prikazu odnosno prepoznavanju same forme. Bilo da je promenjena fokusom tehničke oštrine aparata ili ne, objekti se prikazuju drugačije nego ljudskom oku. Digitalna greška omogućava nam da stupimo u dijalog sa tehnologijom, gde kao publika prihvatamo naizgled savršena rešenja, ali takođe uviđamo i tehnološki neuspeh koji prepoznajemo kao prekid naših fantazija o moći, dominaciji i veštini. Prekidi ili vremensko iskustvo koje je uhvaćeno i preneseno na platno uvodi nas u tehnološku apstrakciju, rasipajući materiju koja teži da određenu vizuelnu celinu prenese na neki drugi prostor…”

Izloženi radovi se mogu pogledati u galeriji ”Nar” do 15. decembra, a radno vreme je od 16 do 21 čas radnim danima i od 17 do 21 čas vikendom, ponedeljkom je neradni dan.

Tagovi:

Pročitajte još: