Pretraga
Close this search box.

Prezentacija projekta Kriminalističko-policijskog univerziteta u Zemunu – U planu rekonstrukcija i dogradnja objekta

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je javnu prezentaciju Urbanističkog projekta za potrebe Kriminalističko-policijskog univerziteta u Zemunu, a u svrhu urbanističko-arhitektonske razrade lokacije za kompleks KPA-2 Urbanističkim projektom obuhvaćene su katastarske parcele 10077/1,2,4, 1078/1, 2,3,4, 1079/2,3,4,5,6 i delovi parcela 10076/1,2, 1077/3 i 14298/1, sve na katastarskoj opštini Zemun, a u Ulici Pregrevica.

Ovom razradom lokacije obuhvaćena je faza 1 koja podrazumeva rekonstrukciju i dogradnju objekta Naučno-stručnog školskog parka. Lokacija se, kako je precizirano, nalazi u zahvatu Plana detaljne regulacije prostora uzmeđu Cara Dušana, saobraćajnice T‐6, lesnog odseka Dunava, Zemunskog groblja i granice Regulacionog plana Starog jezgra Zemuna‐ Pregrevica‐Zemun i Plana generalne regulacije građevinskog područja. Ova lokacija planirana je kao javna površina za objekte i komplekse javnih službi (specijalizovani centar‐ Kriminalističko‐policijska akademija KPA‐2 u bloku 4).

– Ove parcele formiraju planom definisanu celinu (građevinsku parcelu KPA‐2) površine 21.814m2. Kompleks Naučno‐stručnog školskog parka formiraće se rekonstrukcijom postojećeg objekta fiskulturne sale Kriminalističko‐policijskog univerziteta, pri čemu se deo objekta sa svlačionicama uklanja i dograđuje deo objekta spratnosti Po+P+2. Postojeći objekat fiskulturne sale sa pratećim prostorijama je tipski montažni objekat – hala bez arhitektonske vrednosti ‐ postavljen 1972. godine i nalazi se u lošem stanju – pojašnjava se u dokumentu.

Ideja je da se dograđeni deo objekta poveže sa postojećim tako da čine jednu celinu u funkcionalnom i oblikovnom smislu. Fiskulturna sala zadržava svoju postojeću namenu, uz unapređenje funkcije. Postojeće svlačionice koje se ruše, biće zamenjene dograđenim delom koji je projektovan tako da se čist i prljav put ne mešaju.

Kako se podseća, Kriminalističko–policijsku akademiju u Zemunu čine dva kompleksa: KPA‐1 u Ulici cara

Dušana br. 196 i KPA‐2 u Ulici Pregrevica. Postojeći objekti u ovim kompleksima služe organizovanju studijskih programa za potrebe policijskog obrazovanja, a namena objekata u predmetnom kompleksu KPA‐2 je pretežno sportsko‐rekreativna, u funkciji vaspitno‐obrazovnih sadržaja u okviru KPA ‐1. Kompleks KPA‐2 se nalazi severno od kompleksa KPA‐1, a u neposrednoj blizini Instituta za fiziku.

Javna prezentacija biće obavljena u zgradi Gradske uprave u Ulici 27. marta br. 43-45 (sala 2 u suterenu) od 12. do 20. septembra, svakog radnog dana od 9 do 15 časova.

Nosilac izrade Urbanističkog projekta je STUDIO A&D ARCHITECTS, a zahtev za potvrđivanje Urbanističkog projekta je podneo je Kriminalističko-policijski univerzitet.

 

Tagovi:

Pročitajte još: