PRIJEM ZA UČESNIKE ERAZMUS+ PROGRAMA U OPŠTINI ZEMUN

Učenici i kolektiv OŠ ”Svetislav Golubović Mitraljeta” dočekali su 6. marta svoje drugove i, takođe, učesnike u Erazmus+ programa, T. A. L. E. S. i CODE:STEAM.

Trećeg dana boravka u Batajnici, za učenike, nastavnike i profesore iz devet škola i sedam zemalja – Bugarske, Grčke, Litvanije, Rumunije, Turske, Italije i Španije, priređen je prijem i susret sa predsednikom Gradske opštine Zemun Gavrilom Kovačevićem, na kome je bila prisutna i načelnica Uprave Tijana Bakić i direktor škole domaćina Igor Vojnović.

”Svaki susret, svaka razmena iskustava i upoznavanje sa drugim kulturama direktno utiču na naše napredovanje u društvu i uzrastanje u ličnosti, a svi mi, ma koliko se razlikovali, pripadamo istoj majci zemlji, isti su nam koreni, i imamo zajedničku budućnost. Mi stariji vama moramo obezbediti uslove za život u miru i blagostanju”, rekao je između ostalog predsednik Kovačević u svom pozdravnom obraćanju.

Dobra atmosfera susreta nastavila se razmenom poklona, a druženje sa učesnicima Erazmus+ programa nastavljeno je obilaskom istorijsko-kulturnih i prirodnih lepota varoši zemunske.

Posle dana provedenih u radionicama iz oblasti psihologije i novih tehnologija, ovakav aktivni odmor i razgledanje Beograda i Zemuna za 40 učenika i 25 nastavnika iz inostranstva predstavljalo je novu priliku da nešto novo nauče o zemlji svojih domaćina, njihovoj istoriji, običajima, kulturi, što je i primarna misija ”mobilnosti” Erazmus+ programa.

Tagovi:

Pročitajte još: