PRIJEM ZA ZEMUNSKE BOĆARE

Povodom održavanja Petog Međunarodnog turnira ”Vidovdan” na boćarskom terenu u naselju Altina predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević 25. maja priredio je u svom kabinetu prijem za organizatore ove tradicionalne sportske manifestacije.

Ovaj turnir se nalazi u kalendaru stalnih manifestacija u oblasti sporta Gradske opštine Zemun. Pored domaće ekipe iz naselja Altina i komšija iz nekoliko beogradskih boćarskih klubova, organizatori očekuju da će na turniru, koji se održava 25. i 26. juna, uzeti učešće ukupno 32 ekipe iz zemlje i regiona, poput Herceg Novog, Meljina, Dubrovnika, Čitluka, Kranja, Sombora, Rumenke, Rume, Novog Sada, Kruševca, Smedereva i drugih mesta.

Boćarski klub Altina trenutno u svojim redovima ima i državne reprezentativce, a posebno se ponose mladim boćarkama koje ne propuštaju takmičenja i svojim entuzijazmom doprinose da se mladi sve više interesuju za ovaj sport.

Boćanje u svetu i Srbiji postaje sve popularnije, i kao takvo postalo je olimpijski sport. Reprezentativci Srbije, poslednjih godina, redovno učestvuju na takmičenjima najvišeg ranga sa kojih se redovno vraćaju s medaljama.

Tagovi:

Pročitajte još: