(FOTO) Ovako će izgledati nova zgrada poreske uprave u Zemunu

Radovi na izgradnji novih kancelarija za poreske organe u blizini naselja Zemunske kapije, privode se kraju.

Izgradnja objekta Poreske uprave u Ulici cara Dušana u Zemunu, nove administrativne centrale koja će se prostirati na ukupno 27.500 m², započeta je u leto 2021. godine i ovih dana se privodi kraju.

Uređuju se buduće zelene krovne terase, te preostaju samo radovi na partnernom uređenju i – useljavanje može da počne.

Zgrada Poreske uprave planirana je u kompaktnoj formi, sa šest nadzemnih i jednom podzemnom etažom (Po+Pr+4+Ps), gde je kroz trotraktno oblikovanje postignuta razuđenost celine za kvalitetnije osvetljenje i ventilaciju unutrašnjosti.

Svojom glavnom fasadom objekat je postavljen na građevinsku liniju prema Ulici Cara Dušana, međutim uvučeni delovi objekta pružiće izdvojen i od buke zaštićen kancelarijski prostor, odvojen kolonadom stubova.

Dva trakta na fasadama sa otvorima, namenjeni su kancelarijskom prostoru, a srednji trakt – slepi – namenjen je komunikacijama, tehničkim prostorima, sanitarnim blokovima i zajedničkim servisnim prostorima.

Ova razuđena forma u osnovi objekta formira dva ulazna dvorišta – pjacete ispred dva glavna ulaza u objekat, tako da se u objekat ne ulazi direktno sa ulice, već preko tih malih trgova, koji predstavljaju dodatni kvalitet urbanog prostora (popločanje, zelenilo, vodene površine, klupe za sedenje, ulična rasveta).

Zelene krovne terase

Povučeni sprat imaće i mogućnost izlaska na krovne terase tipskog sprata, koje su predviđene kao zelene krovne terase.

Projektovana je jedna podzemna etaža namenjena parkiranju vozila, sa 171 parking mestom, koja u kombinaciji sa otvorenim parkingom na parceli, kapaciteta 96 parking mesta, treba da zadovolji propisan broj parking mesta.

 

Tagovi:

Pročitajte još: