„Probudio me je prasak, pod prozorom su SEVALE EKSPLOZIJE, dete mi se istraumiralo!“ Pogledajte šta je ovaj čovek uradio usred noći u Zemunu

Stanari jedne stambene zgrade u ulici Radoja Dakića u Zemunu noćas u ponoć su kolektivno iskočili iz svojih postelja, jer ih je iz prvog sna trgao vatromet, zapaljen, ni manje ni više, tik ispod njihovih prozora.

Kako se vidi na snimcima sa video nadzora stambene zgrade pored, nepoznati muškarac izašao je iz svog automobila, postavio dva vatrometa nasred ulice i aktivirao ih.

Potom je sačekao da se pucnjava završi, te uredno pokupio otpatke, bacio ih u kontejner za smeće i nestao iza jedne od kapija.

„U ponoć me je probudio prasak, iskočila sam iz kreveta. Ispred prozora su mi sevale eksplozije, buka je bila užasavajuća. Imam dete od dve godine, ona se potpuno istraumirala. Dok sam izašla na terasu da vidim o čemu se radi, uspela sam da primetim samo komšiju kako ulazi u svoju kapiju. Bila sam u potpunom šoku“, ispričala je za „Beograd na Blic“ Ana B, stanarka jedne od zgrada ispred kojih se dogodio ponoćni incident..

Inače, Zakonom o javnom redu i miru regulisano je da u prekršaje protiv javnog reda i mira spadaju dela kojima se na javnom mestu ugrožava javni red i mir, tj. stvara uznemiravanje građana, ometanje ostvarivanja njihovih prava i sloboda, vređa moral ili se na neki drugi način ugrožava javni red i mir.

Dela koja su kao prekršaji sankcionisana ovim Zakonom, a koja u praksi često srećemo jesu svađa, vika i buka na javnom mestu, nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje, vređanje, vršenje nasilja i tuča. Za pomenuta dela je propisana novčana kazna i do 150.000 dinara, a uz to Zakon predviđa i izricanje kazne rada u javnom interesu, a za ozbiljnija dela i kaznu zatvora.

Tagovi:

Pročitajte još: