Produžen popust na januarske račune „Infostana“

Rok za korišćenje popusta pri plaćanju januarskih računa produžen je do 17. februara, saopšteno je iz JKP „Infostan tehnologije”.

Zbog obeležavanja Dana državnosti, koji se u skladu sa Zakonom o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji praznuje 15. i 16. februara, poslednji dan za plaćanje računa sa obračunatim popustom od pet, šest i sedam odsto je sreda, 17. februar, zbog čega će redovne platiše imati dva dana više za plaćanje umanjenih računa.

Ukupno je odštampano i distribuirano 727.637 januarskih računa objedinjene naplate, dok je popust unapred obračunat za 373.191 korisnika koji redovno plaćaju račune. Od ukupnog broja umanjenih računa, popust od sedam odsto su ostvarila 197.792 korisnika koji godinu dana u kontinuitetu koriste popust pri plaćanju računa. Popust od šest odsto obračunat je za 36.882 korisnika koji šest meseci plaćaju umanjene račune, dok je pravo na popust od pet odsto ostvarilo 138.517 korisnika.

Subvenciju u iznosu od 10 do 30 odsto na plaćanje januarskih računa ostvarilo je 51.366 socijalno ugroženih korisnika, u zavisnosti od kategorije kojoj pripadaju.

Podsećamo da redovne platiše mogu ostvariti dodatni popust od četiri odsto na elektronsko plaćanje januarskog računa na mobilnoj aplikaciji ili portalu e.Sanduče od 1. do 28. februara ukoliko plate redovni januarski račun sa „viza” platnom karticom i sačuvaju karticu za svoja buduća plaćanja ili izvrše plaćanje sa već sačuvanom „viza” platnom karticom.

Dodatan popust od četiri odsto biće iskazan na narednom mesečnom računu, a on se ostvaruje pored svih redovnih popusta JKP „Infostan tehnologije” od pet, šest i sedam odsto i subvencija od 10 do 30 odsto za socijalno ugrožene kategorije građana. Takođe, korisnici račune plaćaju bez naknade, što im omogućava još jedan vid uštede u kućnim budžetima.

Dodatan popust je obezbeđen za prvih 5.250 redovnih platiša koji svoje januarske račune plate sačuvanom „viza” platnom karticom tokom februara.

Tagovi:

Pročitajte još: