PRODUŽEN PRITVOR ZEMUNCU: Sa rancem punim eksploziva ušao u zgradu bivšeg policajca

Đorđu M. (28) iz Zemuna produžen je pritvor do 3 juna zbog posedovanja eksploziva, koji je kod njega pronađen 5. marta prilikom hapšenja u Novom Sadu.

Protiv njega je u novosadskom Višem javnom tužilaštvu pokrenuta istraga zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, pišu Novosti.

Osumnjičenom se na teret stavlja da je nosio i eksploziv pentrit u velikoj količini, iako to minsko eksplozivno sredstvo nije dozvoljeno građanima da ga nabavljaju, drže i nose. Za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora od dve do 12 godina.

Ovaj dvadesetosmogodišnjak je uhapšen nedaleko od zgrade u ulici Ilije Birčanina u novosadskom naselju Detelinara, a na snimsku sa nadzorne kamere u ulazu u zgradu u kojoj stanuje penzionisani policajac Dalibor Bogdanović Boća, koji je i ranije bio meta “bombaških” napada, vidi se da muškarac osumnjičen za nošenje eksplozivne naprave, sa zaštitnom maskom preko lica i torbom ulazi u zgradu bez ikakvih problema, i posle kraćeg zadržavanja je sa istim rancem, u kom je nađen eksploziv, napustio zgradu.

Blic

Tagovi:

Pročitajte još: