PROGLAŠENI ZEMUNSKI POBEDNICI ”PAŽLJIVKOVE SMOTRE”

U okviru takmičenja ”Pažljivkova smotra” u kojoj su učestvovali predškolci iz 24 vrtića i učenici prvog i drugog razreda iz 11 osnovnih škola u Zemunu, u finalnom kvizu o bezbednosti saobraćaja i poznavanju propisa prilagođenih njihovom uzrastu učestvovali su najbolji među najboljima iz vrtića ”Zvrk”, ”Lazar”, ”Pepeljuga” i osnovnih škola ”Branko Radičević”, ”Lazar Savatić”, ”Sonja Marinković”, ”Gornja Varoš” i ”Stanko Marić”.

Finalnom takmičenju u Osnovnoj školi ”Mihajlo Pupin” prisustvovali su predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima GO Zemun i zamenik predsednika Skupštine GO Zemun Sava Mišković, načelnica Uprave GO Zemun Tijana Bakić, kao i Tomislav Petrović i Filip Živković, predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja koja ovo takmičenje organizuje već tradicionalno u saradnji sa lokalnim savetima za bezbednost saobraćaja.

U kategoriji finalista predškolskog uzrasta pobedili su mališani iz vrtića ”Zvrk”. U kategoriji đaka prvaka kao poznavaoci snalaženja u saobraćaju najbolji su bili učenici iz OŠ ”Lazar Savatić”, dok su među učenicima drugih razreda pobednici iz OŠ ”Sonja Marinković”.

Kroz realizaciju svake od faza projekta, deca su pokazivala zavidna znanja u poznavanju pravila za bezbedno učešće dece u saobraćaju. Učenicima su na programu bile igre u formi kviza prilagođene njihovom uzrastu, uz asistenciju dobro poznatog Pažljivka. Iako ekipe sada čeka da pokažu svoje znanje na regionalnom, a zatim i na republičkom takmičenju, ono što su do sada pokazali ukazuje na to da je cilj ovog takmičenja postignut, a to je da će bezbednost u saobraćaju biti podignuta na viši nivo.

Tagovi:

Pročitajte još: