Promocija davalaštva krvi u Zemunu

U nedelji Crvenog krsta, koja traje od 8. do 15. maja, a povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi volonteri Crvenog krsta Zemun su na različitim lokacijama u Zemunu obaveštavali građane o značaju dobrovoljnog davalaštva krvi, kao i o svim preventivnim, edukativnim i humanitarnim aktivnostima koje sprovodi ova organizacija.

Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi – 11. maj, obeležava se sa ciljem da se oda počast i priznanje svim dobrovoljnim davaocima krvi koji ovim humanim i nesebičnim činom pomažu da se spasu milioni života širom sveta.

Moto ovogodišnjeg obeležavanja 8. maja – Svetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumeseca u čitavom svetu je ”Unstoppable – Nezaustavljivi, računajte na nas zato što i kada je najteže i dalje smo zajedno”, što predstavlja najbolji opis volontera i saradnika koji su posvećeni svojim zajednicama, koji nikoga ne zaboravljaju, a Crveni krst je uvek tu za sve one kojima je pomoć neophodna.

Crveni krst je osnovan 1863. godine u Ženevi na inicijativu Anrija Dinana, čiji se dan rođenja obeležava kao Svetski dan Crvenog krsta. Osnovni cilj svih aktivnosti Crvenog krsta je pružanje pomoći najugroženijim građanima, ljudima koji su zbog pojave korona virusa dodatno ugroženi, a pre svega marginalizovanim grupama koje su i pre pandemije bile posebno ugrožene.

Tagovi:

Pročitajte još: