Proširuju se Prvomajska, Ugrinovačka i Cara Dušana!

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević istakao je da je svestan da su najveći problemi Zemuna strahovite saobraćajne gužve i nedostatak parking mesta.“Tri najznačajnije ulice u Zemunu: Prvomajska, Ugrinovačka i Cara Dušana planirane su za proširenje. Takvi planovi zahtevaju rušenje velikog broja kuća, ali sve što možemo spastiti, sačuvaćemo. Tek realizacijom tih projekata omogućiće se brži protok saobraćaja u Zemunu, ali sve to zahteva ozbiljne investicije“, konstatuje Kovačević.

Kao najveći problem Kovačević označava pravac Prvomajska-Teodora Hercla-Tošin Bunar.“Te ulice predviđene su da se šire u četiri trake. Inicirali smo izgradnju nadvožnjaka preko starog novosadskog puta da bi saobraćaj mogao direktno iz Prvomajske ulice da ide na Altinu. Pokušavamo da saobraćajnici T6 dodamo četvrti krak koji bi izlazio na Ugrinovačku ulicu“, nabraja Kovačević i naglašava da staro jezgro Zemuna nije moguće širiti, jer zgrade koje su zaštitom moraju ostati netaknute.

Problem parkiranja, opština će pokušati da reši podzemnim i nadzemnim garažama. Za početak u planu je podzemna garaža ispred hale „Pinki“ sa 160 mesta, a traže se lokacije za još nekoliko

Tagovi:

Pročitajte još: