Home Društvo Protiv Zemunca koji je postavio eksploziv u liftu podignuta optužnica u Novom...

Protiv Zemunca koji je postavio eksploziv u liftu podignuta optužnica u Novom Sadu

121
0

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv Đ. M. (28) iz Zemuna zbog opravdane sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

On se sumnjiči, kako je danas saopštilo novosadsko VJT da je 5. aprila u Novom Sadu u Ulici Ilije Birčanina kod broja 9, neovlašćeno nosio minsko-eksplozivna sredstva, i to minsko eksplozivnu napravu velike razorne moći sa daljinskim aktiviranjem.

Ovaj dvadesetosmogodišnjak je, kako smo ranije pisali, uhapšen nedaleko od zgrade u Ulici Ilije Birčanina u novosadskom naselju Detelinara, u kojoj stanuje penzionisani policajac Dalibor Bogdanović Boća, koji je i ranije bio meta „bombaških“ napada.

Na snimku sa nadzorne kamere u ulazu u zgradu u kojoj stanuje Bogdanović, vidi se da muškarac osumnjičen za nošenje eksplozivne naprave, sa zaštitnom maskom preko lica i torbom zlazi u zgradu bez ikakvih problema, i posle kražeg zadržavanja je sa istim rancem, u kom je nađen eksploziv, napustio zgradu.

Prema nezvaničnim saznanjima, improvizovana eksplozivna naprava se nalazila u plafonu lifta, a pretpostavlja se da je meta napada bio Bogdanović i da je osumnjičeni tog dana došao kako bi je uzeo i izneo iz zgrade.

Nije isključeno da je ovaj događaj povezan sa onim od 15. januara, kada je policija prijavljeno da je u toj zgradi postavljena bomba, i tada je pronađen bicikl na kojem se nalazio mobilni telefon oblepljen izolir trakom iz kog su virile žice.

Zemuncu Đ M. (28) je produžen je pritvor do 3. juna, a za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora od dve do 12 godina.

Kurir

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here