Home Društvo PRVOMAJSKA SAT VREMENA BLOKIRANA: Roditelji Despota organizovali protest

PRVOMAJSKA SAT VREMENA BLOKIRANA: Roditelji Despota organizovali protest

2006
0

Godinu dana od smrti malog Despota Mrđića (4) koji je tragično nastradao prilikom izlaska iz autobusa. Od trenutka nesreće do danas održano je samo jedno ročište vozaču koji je usmrtio mališana, a roditelji, rodbina i sugrađani okupili su se oko kobnog mesta kako bi izrazili svoj protest.Kako kažu, glavna poruka protesta je da ovakvo krivično delo ne sme da bude zaboravljeno, niti da prođe nekažnjeno.

Otac malog Despota, Vukašin Mrđić, istakao je da nije normalno da se prvo ročište održava tek godinu dana nakon tragedije.

Za ovih godinu dana juče je ordržano tek prvo ročište, svi mi smatramo da to nije normalno da se toliko čeka. Razgovarao sam u više navrata sa tužiocem i sa advokatom, i svi kažu da je to tako – navodi Vukašin Mrđić za Kurir televiziju.On je dodao da je njegova iskrena želja da ovi protesti nešto promene.

 Moja iskrena želja je da će ovo stvarno nešto promeniti. Svedocimo da mnoge deca stradaju u saobraćaju, želim da istaknem da u poslednjih godinu dana dobijam konstantne poruke i snimke vozača GSP-a koji telefoniraju, kucaju poruke ili ne zatvaraju vrata kad krenu, kao i onaj koji nam je ubio dete – kaže Vukašin Mrdić.

kurir

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here