“Put promena” samostalna izložba Teodore Stojanović u galeriji Doma vazduhoplovstva Zemun

Izlozba slika višestruko nagrađivane slikarke Teodore Stojanović Put promena biće otvorena u galeriji Doma vazduhoplovstva u Zemunu 2.juna u 19h izložbu otvara akademski slikar Miloš Filipović. Izložba obuhvata slike inspirisane aktuelnim promenama koje se dešavaju iz dana u dan. Kroz svoju viziju umetnica prikazuje ratove, bolesti, plandemije, razjedinjenost sveta, kroz filozofski pristup, baveći se ne samo prikazom datih događaja već sežući u koren samog zla i njegove početke. Kako kaže:

“Svetom kao da vlada zlo koje je iskonsko ukorenjeno i od sveta neodvojivo. Svi događaji su povezani, uzrokovani ne postoje slučajnosti. Sve što se dešava kao da je deo pažljivog detaljno napravljenog plana koji vodi ka jednoj krajnjoj svrsi koja treba da se ispuni. A ispunjenje te svrhe je potpuna vladavina zla u “novom svetu” koji se polako kreira.” – To zlo je prikazano u jednoj krajnjoj slici koja se izdvaja kako vizuelno tako i tematski opisujući sterilnu i hladnu budućnost bez imalo slobode.

Teodora Stojanović

Rođena u Beogradu 12.07.1981. Završila Akademiju Lepih umetnosti kod profesora Dušana Otaševića. Na istoimenoj akademiji završila i specijalističke studije u klasi profesora akademika Vladimira Veličkovića.

Osim slikarstva magistar je filozofije koju je završila na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Izlagala u zemlji i inostranstvu. Osvojila više međunarodnih nagrada za slikarstvo na takmičenjima u Italiji, Španiji, Južnoj Koreji, Tajvanu, Americi, Srbiji. Ostvarila preko 100 grupnih i 20 samostalnih izložbi.

Član je Icaf-a, Ulus-a i Ulupuds-a Muzeja Štafelaja.

Više o umetnici i njene slike možete pogledati na sajtu https://teodorastojanovic.rs

 

 

 

 

Tagovi:

Pročitajte još: