PUTOVANJE KROZ ZELENO SVETLO ZA ZEMUNSKE ĐAKE

Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Federalnom agencijom Zajednice nezavisnih država (ZND), Fondom predsedničkih grantova Ruske Federacije, Ruskim domom u Beogradu i Savetom Gradske opštine Zemun za bezbednost saobraćaja na putevima realizovala je 8. decembra pilot projekat Implementacija Međunarodne škole za pešake u zemunskoj osnovnoj školi ”Lazar Savatić”.

Interaktivno predavanje i radionicu o bezbednosti pešaka u saobraćaju učenicima dva odeljenja drugog razreda održala je Evgenija Šatko iz FA za poslove ZND za sunarodnike koji žive u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju (Rusotrudničestvo) sa Marijom Tasev iz Ruskog doma.Cilj projekta je učenje pravila bezbednosti saobraćaja u zemljama u kojima se ovaj međunarodni program sprovodi, razvoj novih formata interakcije između Ruske Federacije i sunarodnika u inostranstvu sa decom koja uče ruski jezik u zemljama prebivališta.

Svakom učeniku podeljena je bogato ilustrovani udžbenik ”Putovanje kroz zeleno svetlo” i ”Azbuka malog pešaka” sa 16 postera u boji.Realizaciju pilot projekta pratio je Sava Mišković, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima GO Zemun.

Tagovi:

Pročitajte još: