Pretraga
Close this search box.

Rad bez dinara: Zemunci plaćaju redare na Banjici?

Beogradski Rad, ovih dana, probija dno – zapanjujuće informacije sa Banjice svedoče o najtežoj krizi ponosnog kluba, u dva ciklusa predstavnika Jugoslavije i Srbije na evropskom tlu.

Poslednja vest ima riplijevsku težinu – iz kancelarije Rada poslat je zahtev da predstojeći meč 29. kola Srpske lige, sa Zemunom, bude odigran pred praznim tribinama!

Zvanično, zbog visokog rizika i potencijalnih incidenata.

Nezvanično, „građevinari“ nemaju novca za složenu organizaciju utakmice i redarsku službu.

„Smatramo i dajemo predlog da je najbolje utakmicu odigrati bez prisustva publike, navijača, usred zagrejane atmosfere i inicidenta koji se desio u prvom delu sezone. Rad je ispao iz lige, Zemun će kao prvoplasirani u Prvu ligu Srbije, utakmica nema rezultatski značaj. Poznata je i netrpeljivost dve navijačke grupe, ne bismo želeli da akteri meča i ovog puta budu u drugom planu“, stoji u zvaničnom dopisu Rada i obrazloženju zahteva o praznim tribinama.

U želji da reši situaciju, Velibor Novović, komesar za takmičenje Srpske lige Beograd, zakazao je sastanak sa predstavnicima oba kluba. Složena situacija trebalo bi da bude rešena u utorak popodne.

Zemunci su ponudili finansijsku pomoć ljudima iz Rada oko organizacije redarske službe. Pobeda bi ekipu iz Gornje varoši i matematički promovisala u učesnika prvoligaškog takmičenja od naredne sezone.

„Razumemo finansijsku situaciju FK Rad, jer smo i samo bili u identičnom položaju. Želimo da se utakmica odigra u prisustvu navijača i publike, od početka prolećnog dela sezone odigrali smo već osam utakmica pred praznim tribinama. Smatramo da bi predstojeća utakmica u kojoj bi ukoliko pobedi naš klub osigurao matematički ulazak u viši stepen takmičenja, bila velika satisfakcija za simpatizere Zemuna“, istakli su iz Gornje varoši.

Ponavljajući više puta da je bezbednost učesnika i navijača od primarnog značaja, Zemunci su istakli želju da učestvuju u namirivanju dela troškova organizacije predstojećeg meča.

Konačna odluka takmičarskog organa očekuje se u utorak, najkasnije sredu. Uz takmičarsko potonuće, ispadanje u četvrtu ligu, klupske prostorija Rad poslednjih dana ostale su i bez struje. Električne energije nema ni u nekad čuvenoj omladinskih školi kluba sa Banjice…

Tagovi:

Pročitajte još: