Home Društvo Radnici iz Kine i na Veliki Petak radili na izgradnji brze pruge...

Radnici iz Kine i na Veliki Petak radili na izgradnji brze pruge u Zemunu

97
0

Kineski radnici i na Veliki Petak rade na obnovi i adaptaciji pruge u Zemunu koja se obalvja u okviru plana „Srbija 2025“

U Zemunu se trenutno obavlja obnova i adaptacija pruge u Zemunu koja je planirana u okviru plana „Srbija 2025“, a danas na praznik građane je posebno iznenadio jedan prizor na samoj pruzi. 

Naime, kineski radnici i na Veliki petak vredno su radili celoga dana na pruzi i pokazali da se posao vredno odvija i da je sve baš kako je dogovoreno. Tačno i na vreme. 

Dok veliki deo radnika u Srbiji već od danas praznuje pa sve do srede, kineski radnici za to vreme vredno rade, jer ipak mora neko i za praznike da radi, a i veliki je posao, treba ga i završiti. 

Rekonstrukcija pruge u Zemunu deo je mreže železnice koja će ići do Budimpešta iz Beograda

Kako je najavio i predsendik Srbije Alkeksandar Vučić, kompletna brza pruga od Beograda do Budimpešte trebalo da bude završena do 2024. godine.

To bi značilo da će se od tada između dva grada putovati dva sata i 45 minuta.

Do 2024. godine trebalo bi da, prema programu bude završena i deonica na relaciji Novi Sad-Subotica, a Mađari bi u istom periodu trebalo da završe svoju deonicu do granice.

Vučić je dodao da se trenutno grade četiri deonice auto-puteva u Srbiji, a da bi želeo da se brza pruga produži „do Niša i Preševa“, što bi trebalo da bude

srbija danas

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here