RADOVI GOTOVI ZA 2 NEDELJE: Počela obnova igrališta za decu u Zemunu u koje je uleteo autobus

Obnova dečjeg igrališta na uglu zemunskih ulica Krajiške i Kupreške, gde je u septembru uleteo gradski autobus na liniji 45 i uništio gotovo sav mobilijar, počela je juče.

Prema rečima predsednika GO Zemun Gavrila Kovačevića, ova lokalna samouprava uradila je projekat kompletne rekonstrukcije kutka za mališane.

Iako je u saobraćajnoj nezgodi uništen gotovo sav mobilijar za igru, roditelji su i posle incidenta nastavili da ovde dovode decu, uz obrazloženje da u blizini nemaju nijedno igralište gde bi se njihovi mališani zabavili. Polomljeni su tobogan, penjalica, klacaklica. Takođe, podloga je potpuno deformisana a kocke su na nekim delovima povađene i stoje sa strane. U GO Zemun poručuju da će posle obnove, koja bi trebalo da traje oko dve nedelje, ovo igralište biti bezbednije i funkcionalnije.

„Projekat rekonstrukcije urađen je po standardima i uslovima koje propisuje JKP „Zelenilo Beograd“, objašnjava Kovačević za Novosti.

„To znači da će biti postavljeni novi mobilijar i zaštitna ograda. Takođe, stavićemo i novu podlogu, a održavanje igrališta na uglu Krajiške i Kupreške biće povereno gradskim komunalnim preduzećima.“

 

 

 

 

Tagovi:

Pročitajte još: