Radovi u Batajnici: Završava se nova raskrsnica i priprema teren za groblje kod Ulice braće Smiljanić

U Batajnici su u toku radovi na izgradnji novog groblja, gde se radi priprema i nivelacija tla. U centru naselja radi se i nova raskrsnica na skretanju za naselje Ugrinovci, saopštava opština Zemun.

Novo Batajničko groblje obuhvata parcelu od 12 hektara na lokaciji od Ulice braće Smiljanić prema auto-putu.

Projektom je predviđeno, u prvoj fazi radova, da se izgradi kapela i ekonomski objekat za smeštaj radnika sa garažom za službena vozila.

Takođe, u okviru večnog počivališta biće interne saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom i opremom, a urediće se površine predviđene za ispraćaje i sahranjivanje.

Površine za sahranjivanje zauzimaće oko 50 odsto od ukupnog dela parcele. Biće napravljeni i grobovi za polaganje urne kao i „vrt sećanja“, kapele i pravoslavni hram sa crkvenim domom.

Na površini od dva hektara biće napravljene i zelene površine sa punktovima za odmor na kojima će biti postavljene klupe i prateći mobilijar.

Projekat je inicirala Gradska opštine Zemun i žitelji Batajnice koji su svoje najmilije sahranjivali na drugim gradskim grobljima. Završetak radova se očekuje polovinom godine, čime će ovaj dugogodišnji problem biti rešen.

Novo groblje biće u sistemu brige i održavanja JKP „Pogrebne usluge“.

Radi se i na novoj raskrsnici u centru Batajnice, kojom će se iz Ulice pukovnika Milenka Pavlovića skretati ka Šangaju, Busijama i Ugrinovcima.

Pored izgradnje saobraćajnice Nova 47, koja predstavlja nastavak Šangajske ulice i novoizgrađenog nadvožnjaka u Batajnici, radovi uključuju i rekonstrukciju Ulice pukovnika Milenka Pavlovića u dužini od oko 250 metara i dodavanje saobraćajne trake.

Tagovi:

Pročitajte još: