RAGBI: Zemunci pružili jak otpor Gepardima

Prvenstvo Srbije za ragbiste RLK Zemun nastavljeno je gostovanjem ekipi Geparda iz Leskovca. Na stadionu FK Sloga, pred oko 100 gledalaca, ragbisti oba tima priredili su šou na terenu.

Gepardi su, na krilima pojačanja iz Partizana I domaće publike, krenuli silovito. Tandem reprezentativaca Srbije, Tomice Stojiljkovića i Aleksandra Pavlovića bio je nerešiva enigma za igrače Zemuna. Do zvižduka za kraj poluvremena, ekipa Zemuna je postigla samo jedan esej i na odmor se otišlo pri rezultatu 32:6 za domaćina.

U drugom poluvremenu Zemun je konsolidovao redove I počeo da postiže poene, ali nažalost nedovoljno za preokret. Ekipa Geparda se više branila I pokušavala da kazni greške igrača Zemuna. Eseje za Zemun postigli su Luka Trifunović, Luka Bojčić i Nenad Žujič, koji se dva puta upisao u listu strelaca. Utakmica je završena rezultatom 56-24 za ekipu Geparda iz Leskovca.

,,Ponosan sam na momke koji su danas istrčali na teren i ispisali nove stranice istorije RLK Zemun. Rezultat nije onaj koji smo priželjkivali, ali pojačanja Leskovca iz Partizana su briljirala na terenu. Zajedno su postigli oko 40 poena i time rešili utakmicu u korist svog tima. Dosta stvari treba da popravimo i naredni period posvetićemo radu na svojoj igri, ali neću propustiti priliku da naglasim da ovaj jako mladi tim ima puno potencijala, hrabrosti i da, na osnovu onogo što su pokazali na terenu, stasavaju u odlične ragbiste, a i ljude.” – izjavio je za Zemunske vesti Vladislav Dedić, trener RLK Zemun.

Tagovi:

Pročitajte još: