RASADNIK FUDBALSKIH ASOVA – FK ”ALTINA”

Zajedničko Dušanu Vlahoviću, Urošu Račiću i Luki Adžiću, mladim perspektivnim državnim reprezentativcima i fudbalerima Fjorentine, Valensije i Anderlehta, jesu novi transferi o kojima se govori u prelaznom roku, ali, pre svega osnov koji su sva trojica stekli u fudbalskoj školi Fudbalskog kluba ”Altina”. Školi koja od 2003. godine stvara reprezentativce i profesionalce najvišeg ranga, zahvaljujući izvanrednim uslovima za treninge i u balonu i u hali i na travi, na otvorenom i ”integralnom sportskom vaspitanju” kojem se polaznici podvrgavaju od malih nogu, tačnije od pete do četrnaeste godine.

Sreću da prve fudbalske korake kao sedmogodišnjak savlada u ovom prestižnom rasadniku vrhunskih sportskih spartanaca imao je i Dušan Vlahović, jedan od fudbalera o kojeg se danas otimaju i ”Atletiko” i ”Totenhem” i ”Mančester siti”, a ”klinac” iz Gornjeg grada ostvario je vredno tkan detinji san o velikoj slavi i, zašto ne reći – još većem novcu.

Klubu iz kojeg je Vlahović krenuo u osvajanje najpre domaćih, potom i međunarodnih trofeja, takođe sledi nagrada, odnosno procenat na transfer, koji je u svakom slučaju dobrodošao za stvaranje još boljih uslova za razvoj i usavršavanje sportista, kaže predsednik FK ”Altina” Nebojša Pejović.

Fudbalska škola sa Altine je tako, zahvaljujući asovima, gotovo preko noći izbila u žižu interesovanja – posebno vredni licencirani treneri rade kondicione pripreme, uvežbavaju fudbalske korake, jačaju sportski duh, a jedan od njih je zadužen i za rad sa golmanima. Zahvaljujući dobrim uslovima i organizaciji, sve kategorije su trofejne i visokorangirane, a vitrine Kluba prepune pehara. Stoga i ne čudi da ova fudbalska škola standardno broji oko 200 đaka.

Tagovi:

Pročitajte još: