RASPISAN TENDER ZA IZGRADNJU PODZEMNE GARAŽE ”PINKI”

JKP Parking servis Beograd 11. januara raspisalo je tender za gradnju podzemne garaže ”Pinki” u Zemunu, sa izradom tehničke dokumentacije. Tim povodom, zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Žarko Dronjak, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor JKP ”Parking servis” Andrija Čupković održali su konferenciju za medije u Javnom preduzeću ”Pinki”, kojoj je prisustvovala i pomoćnik predsednika Gradske opštine Zemun Andrijana Kukolj, kao i direktor JP ”Pinki” dr Stanislav Glumac.Garaža površine 5407 kvadrata imaće jedan nivo i 150 parking mesta.

Investitor je Grad Beograd, a lokacija buduće garaže je javni park ispred zgrade Javnog preduzeća ”Pinki”. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji tendera, već dugi niz godina ovaj prostor se usled povećanog broja vozila i manjka prostora za parking, umesto kao trg, koristi kao otvoreni parking prostor, pa je postojeće popločavanje od betonskih ploča propalo, a zelene površine su devastirane. Stoga se planira izgradnja objekta podzemne javne garaže sa ulazom iz Ulice Gradski park i izlazom u Ulici Nemanjina (deo između sportskog centra i zgrade Poljoprivrednog fakulteta), kao i rekonstrukcija platoa.”Ovo je veliki dan za Opštinu Zemun, koja će dobiti prvu podzemnu garažu. Obimne rekonstrukcije ulica koje su urađene i koje su u toku učiniće da će Staro jezgro Zemuna postati još lepša ambijentalna celina. Ovo ne bi bilo moguće bez podrške Grada Beograda, sa kojim zajedno vraćamo stari sjaj Zemunu. Opština Zemun pokreće i realizuje mnoge projekte, kako bi naši sugrađani živeli još kvalitetnije”, rekao je zamenik predsednika GO Zemun Žarko Dronjak.Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je istakao da će posle 17 godina Beograd dobiti novu podzemnu garažu ispred hale Pinki.

Takođe, Vesić je podsetio prisutne da je nekadašnji Sportsko-kulturni centar ”Pinki” sada u vlasništvu Grada Beograda, da će u narednom periodu biti rekonstruisan i da Zemunci mogu da očekuju da će na pogodnoj lokaciji dobiti bazen na otvorenom prostoru.”Sve je manje parking mesta i neophodno je graditi nove garaže i parking prostore. Ovo je prva u nizu garaža koju ćemo u narednom periodu izgraditi.

Ovu garažu će pre svega koristiti građani koji posećuju sportski centar Pinki, a ne treba zaboraviti da je u blizini nedavno rekonstruisana Zemunska gimnazija, OŠ ”Svetozar Miletić”, objekat Komande ratnog vazduhoplovstva, koji će takođe biti rekonstuisan, a i Zemunska bolnica nije daleko, tako da su potrebe za parking mestima zaista opravdane”, rekao je Vesić.Direktor JKP ”Parking servis” Beograd Andrija Čupković je rekao da je ”Pinki” prva garaža koju gradi ovo preduzeće i da se ovaj značajan poduhvat poklopio sa pola veka od osnivanja firme koja vodi brigu o beogradskim parkiralištima.Procenjena vrednost radova na tenderu za izgradnju podzemne garaže ”Pinki” je oko 700 miliona dinara, a rok za izgradnju je dve godine od početka radova.

Tagovi:

Pročitajte još: