Raspisan tender za rekonstrukciju Zemunskog Keja

Grad Beogad i Evropska banka za obnovu i razvoj raspisali su tender za izvođače radova na poslu rekonstrukcije Keja oslobođenja u Zemunu.
Još tokom protekle godine zamenik gradonačelnika Beograd Goran Vesić najavio je da će se novi kej raditi sve do Pupinovog mosta.
– Zajedno sa JP Srbijavode nastavićemo da gradimo novi kej sve do Pupinovog mosta. Osim toga, započeli smo projektovanje pešačko-biciklističkog mosta Lido–Kej oslobođenja, te očekujemo da ono bude završeno tokom sledeće godine, kako bismo 2022. godine mogli da otpočnemo izgradnju mosta – najavio je Vesić, a prenosi Beoinfo.

Kako je nedavno izjavio gradski Sekretar za investicije Luka Petrović, na Keju oslobođenja radiće se nova kišna kanalizacija, ali i fekalna kanalizacija.
– Menjaju se vodovodne cevi, a stavljamo i novu rasvetu celom dužinom ulice. Svuda se stavljaju kamene kocke, menja se kolovozna kontrukcija, sređuju trotoari. Deo od Petra Markovića do Stevana Markovića biće urađen od asfalta, dok će sve do obaloutvrde biti postavljena sitna kocka. Kod zgrade katastra napravićemo parking prostor za četiri laka dostavna vozila kako bi se snabdevala Gospodska ulica. Biće napravljen i parking za turističke autobuse, kod kružnog toka – najavio je nedavno Petrović.
U planu je i obnova poprečnih ulica – Kosovske, Beogradske, Obradovićeve, Davidovićeve i Dr Petra Markovića, koje će dobiti novu kaldrmu. Ovim će biti vraćen ambijentalni izgled starog Zemuna.

Taj kruži tok biće napravljen kod restorana „Bela Napoli“. Ulica će od Njegoševe do obaloutvrde biti proširena na 5,5 metara i tu će biti napravljena okretnica kako bi vozila mogla da se okreću. Tada će i vatrogasna vozila, po prvi put, moći da stigni do tog dela Zemunskog keja.
– Kada radovi počnu, rok za završetak bi trebalo da bude osam meseci. Radiće se deo dug 1.069 metara, a vrednost projekta je 360 miliona dinara bez PDV – kazao je gradski sekretar za investicije.
Kako je navedeno u tenderu, EBRD će ovaj projekat finansirati 100% odsto preko pozajmice, a sve firme koje su zainteresovane da učestvuju u ovom građevinskom projektu, neophodne tehničke detalje mogu saznati OVDE.

Ekapija

Tagovi:

Pročitajte još: