Raspisan tender za rekonstrukciju zgrade Komande vazuhoplovstva u Zemunu

Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda raspisao je tender za projekat rekonstrukcije zgrade Komade vazduhoplovstva u Zemunu koja je oštećena u NATO bombardovanju.

Predmet nabavke je izrada kompletne projektne dokumentacije za rekonstrukciju ovog zdanja koje uživa status spomenika kulture.

„Zgrada Komande vazduhoplovstva površine 15.000 kvadrata sagrađena je 1936. godine, prema projektu arhitekte Dragiše Brašovana, na mestu zgrada nekadašnje Vojne komande u Zemunu. Predstavlja jedno od najoriginalnijih dela arhitekte Brašovana, značajno delo jugoslovenske moderne u periodu između dva svetska rata“, istaknuto u tehničkoj specifikaciji tendera.

U planu je restauracija ili zamena stolarije i bravarije, sanacija fasade, termička i hidro izolaciju tavanice i krova, oluka i gromobranske instalacije, termička izolaciju plafona podruma, saniranje svih zidova u prostorijama u objektu, adaptacija sanitarnih čvorova i zamena podnih obloga, kao i izrada elaborata energetske efikasnosti i intervencije na elektroenergetskim, telekomunikacionim signalnim i termotehničkim instalacijama, prenosi Ekapija.

Procenjena vrednost posla je 18,2 miliona dinara, a tender ističe 4. avgusta.

B92

Tagovi:

Pročitajte još: