Rebalansom budžeta predviđena sredstva za pružni prelaz u Batajnici i saobraćajnice za fabriku vakcina

– Treći rebalans budžeta donosi se da bi se obezbedio novac za početak izgradnje metroa, odnosno kolektora i nasipanja na Makiškom polju, tehničku dokumentaciju i projektovanje druge linije metroa, zatim za završetak pružnog prelaza u Batajnici, pristupne saobraćajnice za fabriku vakcina u Zemunu, kao i za autobusku stanicu u Bloku 42. Iznos samo budžeta grada je 135.879.429.833 dinara, dok je zbirni budžet opština 14.145.251.819 dinara. Sistemski su i budžet grada i budžeti opština povećani za 5% u odnosu na prošli rebalans, odnosno budžet grada je veći za 6.669.209.682 dinara, a opština za skoro 641 milion dinara – precizirao je Vesić.

U segmentu urbanizma i prostornog planiranja uvećanje je 14,4%, a kad je reč o metrou najveće uvećanje je u poziciji Sekretarijata za stambene i komunalne poslove oko 1,8 milijardi dinara.

Budžetom je obezbeđen i novac za izgradnju kolektora na Makiškom polju, ponovio je Vesić, i dodao da to znači da će se sva kanalizacija skupljati na jedno mesto, prerađivati i u čistom obliku odlaziti u reku.

– Obezbedili smo dodatnih više od 1,16 milijardi za finansiranje predškolskih ustanova – kazao je Vesić.

Prema njegovim rečima, obezbeđen je i novac za stotinu novih ličnih pratilaca, te će ih sada imati ukupno 600.

Odbornici su dali saglasnost i na Odluku o raspodeli neto dobiti iz 2020. godine za 28 javnih, javnih komunalnih i drugih gradskih preduzeća, kao i na rebalanse programa poslovanja za 2021. godinu za 13 preduzeća.

Tagovi:

Pročitajte još: