REKONSTRUKCIJA GLAVNE ULICE U ZEMUNU! Evo šta će se sve raditi

ZEMUNCI, ali i svi koji budu prolazili kroz centralni deo ove prestoničke opštine, u narednom periodu moraju se naoružati strpljenjem, jer uskoro počinje rekonstrukcija Avijatičarskog trga i Glavne ulice.

– Rekonstrukcijom su obuhvaćene ulice Avijatičarski trg i Glavna, odnosno ceo potez od Karađorđeve ulice do Trga Branka Radičevića – kažu za „Novosti“. – Saobraćajnice se nalaze u okviru kulturno-istorijske celine „Staro gradsko jezgro Zemuna“ i oivičene su sa obe strane zgradama od velikog značaja. Uređenje je predviđeno u punoj širini postojeće regulacije, koja se kreće od 22 do 28 metara. Kolovoz će biti od asfaltnog zastora, a trotoari i ivičnjaci od kamena, sa urađenim pločama za slepe i slabovide. Predviđa se i uklapanje sa svim poprečnim saobraćajnicama, a radiće se samo one koje se nalaze u javnoj svojini grada.

Projektom je takođe planirana korekcija radijusa zaobljenja na pojedinim reskrsnicama, što će uz proširenje postojećih traka i trotoara obezbediti veću i funkcionalniju prohodnost vozila javnog prevoza.

– Biće izgrađena i izdignuta pešačka platforma na ukrštanju Gospodske ulice sa Glavnom, kako bi se u ovoj zoni omogućilo komfornije povezivanje pešačkog saobraćaja sa Gospodskom – kažu.

Predviđena je rekonstrukcija kišne kanalizacije i vodovodne mreže, zamena rasvete novim LED svetiljkama, ali i delimična rekonstrukcija kanalizacije. Biće postavljena nova svetlosna i vertikalna signalizacija, kao i zaštita postojeće toplovodne mreže.

Tagovi:

Pročitajte još: