Rekonstrukcija Glavne ulice u Zemunu od proleća, rok 240 dana

Rekonstrukcija Glavne ulice u Zemunu planirana je za proleće 2023. godine, a prema rečima predsednika te opštine Gavrila Kovačevića insistiraće se na tome da se radi u dve smene i vikendom kako bi se smanjio predviđeni rok za izvođenje radova, koji je okvirno 240 dana.

Važno je, kaže Kovačević, da radovi budu izvedeni kvalitetno i da na građane u dnevnoj rutini što manje utiče ovaj zahtevan projekat.

„Sa stručnjacima saobraćajne struke radićemo na optimalnom rešenju funkcionisanja javnog saobraćaja, jer skoro sve gradske linije, kao i autobusi ka Novom Sadu prolaze Glavnom ulicom”, rekao je Kovačević, navodi se na opštinskom sajtu.

Kako se dodaje, gradski Sekretarijat za investicije izdvojio je značajna sredstva i dokumentacijom su obuhvaćene ulice Avijatičarski trg i Glavna, odnosno ceo potez od Karađorđeve ulice do Trga Branka Radičevića, prenosi Tanjug.

Uređenje je predviđeno u punoj širini postojeće regulacije, koja se kreće od 22 do 28 metara, kolovoz će biti od asfaltnog zastora, a trotoari i ivičnjaci od kamena sa urađenim pločama za slepe i slabovide.

Predviđa se i uklapanje sa svim poprečnim saobraćajnicama, navodi se i dodaje da je planirana korekcija na pojedinim raskrsnicama što će, uz proširenje postojećih traka i trotoara, obezbediti veću i funkcionalniju prohodnost vozila javnog prevoza.

Između ostalog, biće izgrađena i izdignuta pešačka platforma na ukrštanju Gospodske ulice sa Glavnom, kako bi se u toj zoni omogućilo komfornije povezivanje pešačkog saobraćaja.

Takođe, predviđena je rekonstrukcija kišne kanalizacije i vodovodne mreže, zamena rasvete novim LED svetiljkama, ali i delimična rekonstrukcija kanalizacije, kao i postavljanje nove svetlosne i vertikalne signalizacije i zaštita postojeće toplovodne mreže.

Tagovi:

Pročitajte još: