REKONSTRUKCIJA ZGRADA U ULICI MILANA UZELCA 9 I 11

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević 5. jula obišao je vezane lamele zgrada koje će biti sanirane u ulici Milana Uzelca 9 i 11 i tom prilikom razgovarao je sa upravnikom jedne od ugroženih stambenih zgrada Markom Dakićem, koji se zahvalio Opštini Zemun i Gradu Beogradu što će se ovaj dugogodišnji problem rešiti.

Predsednik Kovačević održao je i sastanak sa stanarima ugroženih zgrada i informisao ih o svim aktivnostima koje je Opština preduzela, kao i o načinu i dinamici radova na sanaciji u utvrđenju temelja objekta.

”Na inicijativu Gradske opštine Zemun za potrebe rekonstrukcije ovih zgrada urađen je projekat sanacije i Grad Beograd je obezbedio potrebna sredstva. Tokom nedelje biće raspisan tender za izvođača radova, tako da će majstori početkom jeseni otpočeti radove po projektu stručnjaka sa Građevinskog fakulteta. To su aktivnosti koje smo obećali stanarima ovih zgrada, kako bi se rešio ovaj veliki problem i objekat stabilizovao. Tokom radova stanari neće biti u obavezi da napuste stanove. Izvođači sa iskustvom realizovaće komplikovane radove kako bi se vratila stabilnost noseće konstrukcije i stanari će biti sigurni u svojim domovima”, rekao je predsednik Kovačević, i tom prilikom naglasio da je u toku izrada projekta za rekonstrukciju ulice Milana Uzelca od Prvomajske do Zlatiborske ulice, kao i ulice Marije Bursać od ulica Milana Uzelca do Dr Žorža Matea, koja pored asfaltiranja uključuje i zamenu vodovodne i kanalizacione mreže i uređenje kišnih odvoda.

Zgrade su počele da tonu sredinom avgusta 2018. godine, posle obilnih padavina i problem je nastao zbog zapušenih oluka, odvodnih kanala, te pucanja vodovodne cevi.

Tagovi:

Pročitajte još: