Pretraga
Close this search box.

Republička direkcija za imovinu raspisala je javni poziv za usluge prostornog planiranja, koja obuhvata i Zemun

Republička direkcija za imovinu raspisala je javni poziv za usluge prostornog planiranja za Izmenu i dopunu prostornog plana područja infrastrukturnog koridora autoputa e75 Subotica-Beograd (Batajnica)-GP Kelebija, vrednosti 25 miliona dinara bez PDV-a. Proširenje kapaciteta graničnog prelaza Đšelebija je objektivna potreba, navedeno je u dokumentaciji, kako bi se omogućilo smanjenje gužvi na graničnom prelazu i smanjenje vremena čekanja, posebno u kritičnom periodu.

Između ostalih, cilj ovih radoa je rekonstrukcija i izgradnja sadržaja zone putničko-carinskog terminala i zone robno-carinskog terminala potrebnih za funkcionisanje državnog graničnog prelaza, kao i utvrđivanje saobraćajnog rešenja kojim će se predvideti veći broja traka kojim se povećava propusna moć graničnog prelaza.

Planirana je izgradnja po dve saobraćajne trake za teretna vozila na ulazu i izlazu iz zemlje, kao i 5+2 saobraćajne trake za putnička vozila i autobuse, uz još jednu saobraćajnu traku za vangabaritna vozila.

 

 

Tagovi:

Pročitajte još: