RODITELJI POGINULOG DESPOTA IZ ZEMUNA (4): Tražimo MAKSIMALNU KAZNU, ovo smo predugo čekali!

  • Slučaj dečaka koji je stradao u Prvomajskoj u Zemunu je konančno dobio epilog, optužnica je podignuta, a porodica se nada kazni od osam godina za vozača koji im je ubio dete

Vukašin Mrđić, otac dečaka otišao je danas do Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu da bi se uverio u to da je konačno podignuta optužnica protiv R. D. (50), koji se sumnjiči da je u Prvomajskoj ulici u Zemunu u novembru prošle godine izazvao tešku nesreću u kojoj je poginuo četvorogodišnji Despot Mrđić, njegov sin.

– Predmet je prošao kroz pisarnicu, morao sam to i sam da proverim. Iako smo ovo čekali, u neverici smo. Predugo se čekalo ono što treba da se desi vrlo brzo. Ovo je samo jedan korak bliže ka našem cilju, a to je da vozač bude maksimalno osuđen. Nastavićemo da se okupljamo na mestu Despotove pogibije svakog meseca kao i do sada – rekao je Vukašin Mrđić.

Verica Mrđić, majka stradalog dečačića rekla je da jedino što želi jeste da pravda bude zadovoljena.

– Ono što mi tražimo je da bude maksimalno osuđen, a to je osam godina, iako je to malo. Našeg Despota nema pa nema, ali on mora biti kažnjen. Želim samo da kažem da poruka javnosti mora ići iz sudnice. Dokle god su kazne male, praksa je da svi dobijaju dve, tri godine za ovakva dela, niko neće da razmišljati u saobraćaju. Niko neće stati da ukaže pomoć, pa ćemo tako opet imati neku Prvomajsku u kojoj je stradao naš Despot, ili još neku Karaburmu, neki Niš… Dokle god sud ne počne da deli maksimalne kazne bez amnestije za ovakva dela, do tada će se ovakve stvari događati – rekla je Verica za Kurir.

Podsetimo, ranije danas Kurir je objavio da je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo optužni predlog sudu protiv R. D. (50), koji se sumnjiči da je u Prvomajskoj ulici u Zemunu u novembru prošle godine izazvao tešku nesreću u kojoj je poginuo četvorogodišnji Despot Mrđić.

– U krivičnom postupku koji se vodi protiv okrivljenog R.D. (50) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja Treće osnovno javno tužilaštvo danas je podnelo optužni predlog Trećem osnovnom sudu u Beogradu – saopštilo je tužilaštvo.

Podsetimo, mališan je nastradao kada je sa bakom izlazio iz autobusa. U momentu kada su bili na poslednjem stepeniku, vozač je navodno prvo krenuo pa zatvorio vrata, ona su udarila baku i bacila je na vrata a priklještila Despotovu nogu. Uznemirena žena vikala je i mahala vozaču da zaustavi autobus, ali je on nastavio da vozi i tako je pregazio dečaka.

Vozač je, podsetimo, uhapšen tek na Voždovcu i to pošto je okrenuo ceo krug na gradskoj liniji.

Tagovi:

Pročitajte još: