Home Opština Zemun RUKOVODSTVO GRADA BEOGRADA I OPŠTINE ZEMUN OBIŠLO RADOVE U BELEGIŠKOJ ULICI

RUKOVODSTVO GRADA BEOGRADA I OPŠTINE ZEMUN OBIŠLO RADOVE U BELEGIŠKOJ ULICI

259
0

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević i zamenik gradonačelnika Grada Beograda Goran Vesić 27. jula obišli su radove na izgradnji saobraćajnice u Belegiškoj ulici.

Javno preduzeće ”Putevi Beograda” i JKP ”Beograd put” izvode radove na izgradnji, sanaciji i dogradnji postojećeg nekategorisanog puta od Ulice mladih Gorana do raskrsnice sa pristupnom saobraćajnicom intermodalnog terminala i logističkog centra ”Batajnica” i Batajničke petlje.

Novi put dugačak je 3,6 kilometara, od čega je 1,8 kilometara na teritoriji opštine Zemun, a skoro kilometar na teritoriji opštine Surčin. Ukupna vrednost ovog projekta je skoro dva miliona evra.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je podsetio da će kroz Batajnicu proći brza pruga i da će do kraja godine biti izgrađen pružni nadvožnjak koji će spojiti naselje Šangaj i Batajnicu, a istovremeno se rade obilazni putevi kako bi se rasteretio saobraćaj.

Predsednik Gavrilo Kovačević je istakao da je pored ove značajne investicije, u toku i rekonstrukcija više od tri kilometara saobraćajnica u Batajnici i to u ulicama Branislava Barišića doktora, Vojvode Novaka, Velike Međe 23. Nova i u delu Šangajske, i da su počeli radovi na rekonstrukciji i nadogradnji OŠ ”Svetislav Golubović Mitraljeta. 

”Inicirali smo projekte koji su vitalni za građane Batajnice, poput izgradnje sportske hale i srednje škole i nastavićemo da sa Gradom Beogradom realizujemo kapitalne projekte sve u cilju povećanja kvaliteta života”, rekao je predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević.

Bila je to prilika da predsednik Opštine Gavrilo Kovačević i zamenik gradonačelnika Goran Vesić razgovaraju sa okupljenim građanima o svim projektima koji su planirani za ovo zemunsko naselje, čime će biti rešen veći deo komunalne i saobraćajne infrastrukture.

U obilasku radova na izgradnji ove važne saobraćajnice za građane Batajnice učestvovali su pomoćnici predsednika Gradske opštine Zemun Andrijana Kukolj i Milan Milisavljević, član Veća GO Zemun Boško Radovanović, savetnik predsednika GO Zemun Igor Vukčević, pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, direktor JP ”Putevi Beograda” Dragan Đorđević i direktor JKP ”Beograd put” Ivan Tejić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here