Sadnja novogodišnjih jelki: JKP „ZELENILO” pružilo mogućnost da se jelke donesu u rasadnik u ZEMUNU

Javno komunalno preduzeće „Zelenilo – Beograd” organizovalo je danas tradicionalnu sadnju novogodišnjih jelki. Posađeno je 51 stablo različitih vrsta četinara koji su krasili domove sugrađana tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

Jelke su zasađene na zelenoj površini u Pančićevom parku na Dorćolu uz pomoć mališana iz vrtića „Lipa” i „Dunavsko obdanište” iz Predškolske ustanove „Dečji dani” Stari grad. Tom prilikom, deca su od stručnih lica naučila kako se pravilno sade stabla drveća, zašto je važno čuvati biljke i ostali živi svet koji nas okružuje. Saznali su i kako se drveće neguje posle sadnje.

Građanima koji su kupili jelke sa busenom, a nisu imali gde da ih zasade posle praznika, „Zelenilo” je pružilo mogućnost da jelke donesu u rasadnike u Vojvode Stepe 405 ili Marije Bursać bb. Sugrađani i dalje mogu donositi jelke, a radnici „Zelenila” će ih posaditi na površinama gde je planirana sadnja.

Tradicionalnom akcijom sadnje jelki, JKP „Zelenilo – Beograd” ukazuje na značaj vraćanja stabala jelki u prirodu, kao i na veliku štetu koja se nanosi životnoj sredini njihovom sečom i uništavanjem, posebno tokom novogodišnjih praznika. Sadnjom na javnim površinama oplemeniće se prostor i ulepšati okruženje u kojem borave naši sugrađani, navedeno je u saopštenju iz ovog preduzeća.

Tagovi:

Pročitajte još: