Šampionima bezgotovinskih transakcija na zemunskim pijacama uručene nagrade

Na pijaci „Stari Merkator” uručene su novčane nagrade zakupcima tezgi koji su tokom februara meseca realozovali najveći broj bezgotovinskih transakcija u okviru drugog kruga projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca”. Zakupci sa pijaca „Palilula” i „Stari Merkator” osvojili su pet nagrada, ostvarivši 563 transakcije, saopšteno je iz JKP-a „Beogradske pijace”.

Drugi krug projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca” počeo je sredinom juna 2023. godine, čime je mogućnost bezgotovinskog plaćanja uvedena na određenom broju prodajnih mesta i na pijacama „Stari Merkator”, „Zemun” i „Blok 44”.

Uvođenje bezgotovinskog plaćanja na beogradskim pijacama, koje je počelo pre dve i po godine, pokazalo se veoma dobrim potezom. „Kalenić”, „Palilula” i „Đeram” bile su prve u nizu beogradskih pijaca na kojima su postavljeni POS terminali za plaćanje karticama. Uvedenim novinama zadovoljni su i zakupci i potrošači jer su im pijačna prodaja i kupovina dosta olakšane. Tada je prvi put u Srbiji kupcima omogućeno da voće, povrće i druge proizvode plate bezgotovinski.

Pijace u glavnom gradu su na ovaj način postale mesta koja potrošačima, pored kvalitetne, sveže i raznovrsne ponude, pružaju mogućnost izbora i u pogledu načina plaćanja.

Partneri pilot-projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca”, Privredna komora Srbije, Mastercard, JKP „Beogradske pijace”, Payten, Chipcard i Banca Intesa, zadovoljni su realizacijom projekta, kao i reakcijama kupaca i zakupaca, zbog čega su odlučili da nastave projekat.

Tagovi:

Pročitajte još: