SAOPŠTENJE FK ZEMUNA: KO FAVORIZUJE OFK BEOGRAD?

SAOPŠTENJE FK ZEMUN:

Postavljamo otvoreno pitanje kako fudbalskim organima, tako i medijima i svim ljudima u fudbalu: da li se poštenje isplati? Imamo saznanja da je na poluvremenu utakmice BASK – OFK Beograd u sudijsku svlačionicu ušao predstavnik domaćeg tima i skrenuo pažnju sudijama da “vode računa oko kartona”, jer je u pitanju “prijateljska utakmica”.

Ako će OFK Beograd igrati prijateljske utakmice u prvenstvu, ako će vršiti pritisak na sudije, onda postavljamo pitanje koja je svrha igranja fudbala i šta mi, ostale ekipe iz lige, treba da radimo? Da se sklanjamo? Kome? Prošle sezone je bio sličan scenario sa Radničkim (Novi Beograd), a ove se sprema i već se odvija novi sa OFK u glavnoj ulozi.

Cela fudbalska javnost zna da su oni viđeni za viši rang i da će imati 14 prijateljskih utakmica i jednu prvenstvenu, 13. maja u Zemunu. Ne možemo da ostanemo slepi pored očiju i gluvi pored ušiju, već apelujemo na sve disciplinske organe, sudijsku organizaciju pod patronatom Fudbalskog saveza Beograda, da provere sve činjenice u vezi sa pomenutom utakmicom BASK – OFK Beograd.

Pozivamo i posmatrače na sve utakmice Zemuna do kraja sezone, da se uvere kako se naši protivnici bore protiv nas. I treba da se bore, to je fudbalski i sportski, jer igraju protiv velikog kluba, ali isto tako neka pogledaju kako se “protivnici” OFK Beograda “bore” na njihovim utakmicama. Svi znaju šta se dešava, a niko ne sme da progovori. Javno se vrši urušavanje fudbala godinama unazad, a prošla i ova sezona u Srpskoj ligi Beograd su kulminacija svega.

Fudbalski klub Zemun

Tagovi:

Pročitajte još: