Saslušan vozač autobusa iz Zemuna – određen mu pritvor od 30 dana

Vozaču autobusa D.H. (72) koji je u petak u Zemunu uleteo u dečije igralište određen je danas nakon saslušanja u Trećem osnovnom tužilaštvu pritvor do 30 dana.

Kako prenose mediji, vozač je do detalja objasnio šta se tačno dogodilo.

„Autobus je dobio naglo ubrzanje i nisam mogao da ukočim. Izašao sam kroz prozor jer vrata nisu htela da se otvore, pritiskao sam dugme koje je za otvaranje svih vrata, ali i pojedinačno. Otvorila su se samo zadnja. Kad sam izašao pokušao sam ljudima da objasnim da nisam mogao da ukočim, ali su svi u besu krenuli na mene. Otišao sam do dispičera da objasnim šta se tačno dogodilo. Tu sam sačekao policiju“, rekao je navodno između ostalog D.H

Advokat Nebojša Milosavljevićkazao je da je D.H. profesionalni vozač.

Veštačenjem autobusa biće utvrđeno šta se tačno dogodilo, ali činjenično stanje je da je moj klijent tog dana prvi put seo u taj autobus. Objasnio je da je na autobusu koji je trebalo da preuzme od kolege pukla guma i da su mu ovaj doterali iz garaže. Prvi put je vozio to vozilo – priča Milosavljević.

On je dodao da je D.H. objasnio sve šta se desilo.

„Objasnio je da je na manje od sto metara autobus dobio ubrzanje i da nije mogao da ukoči. Najteže mu je zbog povređenih ljudi. Rekao je da mu je najbitnije da se devojčica potpuno opravi i da mu ništa drugo nije bitno“, rekao je Milosavljević i dodao da je D.H. rađen alko-test i da je utvrđeno da nije imao alkohol u krvi.

B92

Tagovi:

Pročitajte još: