SASLUŠANA MAJKA KOJA JE ISPREBIJALA DETE U ZEMUNU

E. J. iz Beograda dobila je prijavu za nasilje u porodici nakon što je svog maloletnog sina fizički napala. Ona je, kako navodi izvor, pre dva dana svog sina posle svađe izgrebala po licu i štipala.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je dana 21 novembra 2023. godine, odmah po dobijanju obaveštenja od strane oca maloletnog lica naložio ovlašćenim službenim licima PS Zemun da izvrše sve potrebne provere, a posebno da li je ranije prijavljivano nasilje u konkretnoj porodici kao i da li se ta porodica nalazi na evidenciji Centra za socijalni rad.

Nakon što je utvrđeno da nije ranije prijavljivao nasilje, da se porodica ne nalazi na evidenciji Centra za socijalni rad, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu stavilo predlog za meru zabrane prilaska i komunikacije u trajanju od mesec dana u odnosu na majku E. J. prema maloletnom sinu.

Takođe na zahtev Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu osumnjičena je odmah u prisustvu branioca saslušana, te je na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, maloletnik smešten kod oca a majci zabranjeno približavanje i komunikacija.

Tužilaštvo po hitnom postupku nastavlja prikupljanje svih dokaza u postupku koji se vodi protiv osumnjičene E. J. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo Nasilje u porodici iz člana 194 Krivičnog zakonika.

Ako trpite nasilje, kontakt telefoni Savetovališta protiv nasilja u porodici (SOS telefon i sigurna kuća) su:

  • 0900-011-011, besplatan poziv, radnim danima od deset do 19 časova
  • 011 2769-466, radnim danima od deset do 19 časova
  • 062304-560, od 19 do deset časova

Hitni pozivi za prijavu nasilja u porodici mogu se izvršiti na broj 0900-100-600 od 00 do 24 časa, besplatnim pozivom.

Tagovi:

Pročitajte još: