Sedokosa mafija u Zemunu: Deka „valja“ marihuanu na veliko

Oni nisu ni u jednom mafijaškom klanu, ali njihovih zločina ne bi se postideli ni najokoreli kriminalci. Surova ubistva, razbojništva, dilovanje droge na veliko, podvođenje, šokantni su sami po sebi. Za počinioce je svaka zatvorska kazna doživotna robija, jer se radi o bakama i dekama koji su duboko u „trećem dobu“:

Umesto u nekom staračkom domu, ostatak života provešće iza rešetaka, a toliko se takvih slučajeva dogodilo poslednjih godina da se čini da će policija posle odeljenja za maloletničku delinkvenciju morati da stvori i posebnu službu za gerontološku delinkvenciju, a da će Srbija morati da izgradi još jedan zatvor prilagođen potrebama ovakvih osuđenika.

Policija se danas oglasila i povodom akcije zaplene marihuane u laboratoriji koja je otkrivena u Beogradu, tačnije u naselju Zemun. Akcija je izvedena u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom, a zaplena nije bila zanemraljiva, a po oduzetim stvarima u pitanju je bio ozbiljan poduhvat narko-deke Ž. V. (74). Zaplenjeno je 4 kilograma osušene marihuane, a pronađeno je i 90 stabljika kanabisa koji još nije bio za branje. U prostorijama čiji je vlasnik uhapšeni penzioner, pronađeno je ukupno 343 saskije za koje istražni organi pretpostavljaju da su korišćeni za uzgoj marihuane. Da bi biljke lepo napredovale, uhapšeni baštoan koristio je sredstva za uzgoj marihuane i vagu za precizno merenje. Ž. V. je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

nova

Tagovi:

Pročitajte još: