Pretraga
Close this search box.

SJAJNA VEST: IZDATA GRAĐEVINSKA DOZVOLA ZA IZGRADNJU NOVOG DOMA ZDRAVLJA U BATAJNICI!

Kako portal „Zemunske Vesti“ nezvanično saznaje izdata je građevinska dozvola za izgradnju novog doma zdravlja u zemunskom naselju Batajnica.

Gradska opština Zemun dobiće novu zdravstvenu ustanovu. U zemunskom naselju Batajnica gradiće se ambulanta površine 4000 metara kvadratnih.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi u Batajnici nalaziće se sledeće medicinske službe: hitna pomoć, laboratorija, opšta medicina za školsku i predškolsku decu, palijativna nega, opšta medicina za odrasle, rendgen, ultrazvuk, interna medicina, fizikalna medicina, briga o ženama, ORL, oftamologija, stomatologija i apoteka.

Izgradnjom ove ambulante stanovnici ovog dela Zemuna dobiće odgovarajuću medicinsku negu. S obzirom da je naselje Batajnica, jedno od najvećih u Gradskoj opštini Zemun, ova ambulanta biće izgrađena na pravom mestu.

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević izjavio je povodom izgradnje novog Doma zdravlja „To je jedna od stvari koja zaista trebaju žiteljima Batajnice. Oni su do sada zdravstvene preglede obavljali u nekih 400 kvadrata, koje nisu ni uslovne.

Uspeli smo, u međuvremenu, da pribavimo i jedan ultrazvučni aparat. S obzirom na to da smo aplicirali i kod Ministarstva za javna ulaganja, očekujemo izbor izvođača i da konačno krenu radovi“, rekao je Kovačević Tanjugu.

 

 

Tagovi:

Pročitajte još: