Sjajni rezultati stonotenisera iz Zemuna na Sportskim igrama mladih

U Ugrinovcima je održan prvi Regionalni turnir Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u stonom tenisu.

Takmičenje je održano u sali osnovne škole „Stanko Marić“, a učestvovalo je blizu 150 dečaka i devojčica iz Pančeva, Beograda, Zemuna, Novog Sada, Barajeva, Mladenovca, Požarevca, Petrovca na Mlavi,..

.Turnir je održan za dve uzrasne kategorije, 2008. godište i mlađi i 2011. godište i mlađi. Plasman na Državno finale koje će se početkom jula održati u Banji Ždrelo izborila su po dva prvoplasirana učesnika u obe kategorije u konkurenciji dečaka i konkurenciji devojčica.

Posle sjanih partija koje su pružili učesnici turnira, plasman na državnu završnicu izborili su Marko Milanović (Pančevo), Ignjat Jakovljev (Novi Sad), David Čapanda (Selenča), Branko Dragoljević (Novi Sad), Snežana Knežević (Čelarevo), Nađa Radojičić (Zemun), Lena Savičić (Zemun) i Ivona Masal (Dobanovci). Utešno treće mesto i bronzane medalje osvojili su Uroš Spasojević (Zemun), Boris Jeličić (Dobanovci), Emilija Novaković (Zemun) i Elena Vojvodić (Zemun)

Pored novih učesnika, na turniru su učestvovali i SIMOVCI koji iza sebe imaju učešća i na Međunarodnim završnicama u Splitu. Posebno je interesantno učešće Marka Milanovića iz Pančeva, koji je dugogodišnji učesnik Sportskih igara mladih, ali je svima poznat kao jedan od najboljih mladih šahista u regionu.

Ovoga puta Marko je odlučio da se oproba i u stonom tenisu, jer pored šaha kojem je potpuno posvećen, to je sport uz koji voli da se opusti i u kom uživa. Očigledno, Marko je maestralan kada je i stoni tenis u pitanju, jer osvajanjem prvog mesta u kategoriji starijih dečaka, izborio je plasman na samu završnicu Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Posle Ugrinovaca, turniri u stonom tenisu biće održani u Čelaravu, Alibunaru i Vranju. Pravo učešća imaju svi dečaci i devojčice koji vole ovaj sport. Prijave se mogu obaviti i online na sajtu igremladih.rs.

 

Tagovi:

Pročitajte još: