Pretraga
Close this search box.

Školarci iz OŠ „Rade Končar“ iz Zemuna posetili pogon „Čistoće“

Učenici drugog razreda Osnovne škole „Rade Končar“ iz Zemuna danas su sa svojom učiteljicom posetili pogon JKP „Gradska čistoća“ u opštini Novi Beograd.

Pogon je otvorio kapije za beogradske mališane koji su želeli da iskoriste jedinstvenu priliku da kroz edukativnu radionicu više nauče o reciklaži, zašto je ona važna, kako se pravilno odlaže otpad i ko su ljudi koji brinu o čistoći prestonice.

Takođe, mogli su da vide i čuju kako se peru kontejneri, kako se peru i čiste ulice i, ono što je najvažnije, šta zajedno možemo da uradimo kako bi Beograd bio još čistiji i uredniji grad.

Ova akcija je posledica odlične saradnje preduzeća sa beogradskim osnovnim školama, kojom nastavljamo edukaciju najmlađih Beograđana o značaju ekologije, zaštite životne sredine, reciklaže i pravilnog odlaganja otpada.

JKP „Gradska čistoća“ sa velikim zadovoljstvom organizuje ovakve akcije sa najmlađim Beograđanima, i nastaviće da to čini i u budućnosti, jer su one jedan od najefikasnijih načina podizanja svesti o značaju očuvanja životne sredine, a upravo su mališani najveći potencijal promene društva, kada je reč o razvoju ekološke osvešćenosti.

Tagovi:

Pročitajte još: