Školarci iz OŠ „Rade Končar“ iz Zemuna posetili pogon „Čistoće“

Učenici drugog razreda Osnovne škole „Rade Končar“ iz Zemuna danas su sa svojom učiteljicom posetili pogon JKP „Gradska čistoća“ u opštini Novi Beograd.

Pogon je otvorio kapije za beogradske mališane koji su želeli da iskoriste jedinstvenu priliku da kroz edukativnu radionicu više nauče o reciklaži, zašto je ona važna, kako se pravilno odlaže otpad i ko su ljudi koji brinu o čistoći prestonice.

Takođe, mogli su da vide i čuju kako se peru kontejneri, kako se peru i čiste ulice i, ono što je najvažnije, šta zajedno možemo da uradimo kako bi Beograd bio još čistiji i uredniji grad.

Ova akcija je posledica odlične saradnje preduzeća sa beogradskim osnovnim školama, kojom nastavljamo edukaciju najmlađih Beograđana o značaju ekologije, zaštite životne sredine, reciklaže i pravilnog odlaganja otpada.

JKP „Gradska čistoća“ sa velikim zadovoljstvom organizuje ovakve akcije sa najmlađim Beograđanima, i nastaviće da to čini i u budućnosti, jer su one jedan od najefikasnijih načina podizanja svesti o značaju očuvanja životne sredine, a upravo su mališani najveći potencijal promene društva, kada je reč o razvoju ekološke osvešćenosti.

Tagovi:

Pročitajte još: