Skoro završena infrastruktura za fabriku vakcina u Zemunu

Grad Beograd je skoro potpuno završio pristupne saobraćajnice i neophodnu infrastrukturu za novu fabriku vakcina, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i ukazao da je na taj način omogućeno da fabrika počne da radi.

Vesić je za Tanjug pojasnio da je reč o šest kilometara potpuno nove saobracajnice, kao i da su urađeni i trotoari, kompletna vodovodna i kanalizaciona mreža, te elektro mreža.

„Ukupna vrednost radova koje smo mi radili je veća od 13 miliona evra i na taj nacin smo omogućili da fabrika počne da radi“, rekao je Vesić.

Podseća da fabriku, u zemunskom naselju Soko Salaš, u delu privredne zone „Autoput“, gradi država Srbija, zajedno sa partnerima iz Kine i Ujedinjenih Arapskih Emirata, a da je predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će moći da proizvodi do 40 miliona doza godišnje.

Fabrika je posebno važna, ističe Vesić, jer osim što će biti dovoljno vakcina za Srbiju i ceo region, u njoj će moći da se proizvode sve vrste vakcina.

„Trenutno je aktuelna vakcina za kovid, a sutra može da bude neka druga vakcina, jer uvek će neka vakcina biti aktuelna. To daje veliku sigurnost kada je u pitanju sistem zdravstvene zaštite Srbije“, kaže zamenik gradonačelnika.

Tagovi:

Pročitajte još: