Smrad sa Novog Beograda dolazi u Zemun

Žitelji na Novom Beogradu žalili su se ovih dana na nesnosan smrad, a uzrok ovog problema je, kako navode u organima Grada Beograda za portal Nova.rs, poljoprivredna proizvodnja na obodima glavnog grada.

Sekretarijatu za inspekcijske poslove naveli su za naš portal da im stižu prijave građana sa područja gradskih opština Novi Beograd i Zemun u vezi neprijatnih mirisa zbog stajskog đubriva.

„Prijave se odnose na neprijatne mirise usled razastiranja stajskog đubriva po njivama na teritoriji opštine Surčin i u Padinskoj skeli“, navode za naš portal u ovom sekretarijatu.

Ovaj problem uzrokovan je time što ljudi koriste stajsko đubrivo na obradivim površinama, a da vetar, vazdušni pritisak i visoke temperature pogoduju procesu širenja ovih neprijatnih mirisa po Beogradu.

„Inspektori za zaštitu životne sredine obavljaju poslove nadzora nad primenom i sprovođenjem Zakona o zaštiti životne sredine i drugih propisa u ovoj oblasti, samo kada je reč o postupanjima privrednih subjekata i preduzetnika, koji obavljaju registrovanu privrednu delatnost na teritoriji Beograda, a koji svojom delatnošću mogu da ugroze životnu sredinu“, odgovorili su nam u ovom beogradskom sekretarijatu.

Nova

Tagovi:

Pročitajte još: