Šok u Zemunelu, Mladost Satelit i Timok novi prvoligaši

Ekipa Alberta Nađa imala dobar rezultat iz prvog meča, ali poražena kod kuće

Novi članovi Prve lige Srbije su Mladost Satelit iz Novog Sada i Timok iz Zaječara. Dok su Zaječarci maksimalno iskoristili prednost iz prvog meča ovog baraža u Požegi (pobeda od 1:0), zemunski Teleoptik ozbiljno je kiksnuo kod kuće. Novosađani su u Zemunelo stigli sa skromnih 1:1, ali uspeli su da pred lepo popunjenim tribinama dobiju sa 2:1 i tako naprave najveći uspeh u 50-godišnjoj istoriji kluba.

Mladost je do vodećeg gola došla u 22. minutu pogotkom Jovanića, a sve posle velike greške jednog defanzivca Partizanove filijale koji je u noge dodao loptu strelcu. Ovaj je napravio nekoliko koraka, došao do ivice šesnaesterca i gađao neodbranjivo – 0:1.

Posle velikog pritiska domaćin je uspeo da izjednači golom Markovića u 59. minutu, međutim u samom finišu (82. minut) Novosađani su, u jednom od retkih opasnih napada, uspeli da po drugi put matiraju golmana Teleoptika.

I sve je bilo rešeno.

Timok je imao lep kapital protiv Sloge. Imao je i gol viška u revanšu (Rašević, 55. minut), ali finiš revanš utakmice bio je izuzetno uzbudljiv, pošto su Požežani samo dva minuta posle vodećeg gola domaćina uspeli da izjednače.

Bilo je napada s obe strane, bilo je dosta uzbuđenja. Ne i golova. Pa se Zaječarci na kraju raduju povratku u prvoligaško društvo.

Tagovi:

Pročitajte još: