Spajaju se Ugrinovačka i auto-put u Zemunu!

Kako bi se smanjile velike gužve u Ugrinovačkoj ulici u Zemunu nadležni iz ove lokalne samouprave traže rešenje za taj problem.

Kako pišu Novosti, u planu je izgradnja ulice od Ugrinovačke do uključenja na saobraćajnicu T6, odnosno stari novosadski auto-put, koja bi bila dugačka oko kilometar.Na trasi buduće zemunske saobraćajnice ima dvadesetak kuća, a opštinari će, zajedno sa urbanistima i vlasnicima objekata tražiti najbolji način, kako bi što manje domova bilo srušeno.

U planu je i izgradnja kružnog toka na raskrsnici Ugrinovačke, Banatske i Bačke ulice, dok bi četvrti krak odatle išao do uključenja na stari novosadski auto-put“, kaže sagovornik lista.“Dakle, opština traži rešenje za čuvanje kuća i najbolji način da ta saobraćajnica funkcioniše kako bi rasteretila protok automobila i kamiona u Ugrinovačkoj. Najveći je značaj za smanjenje gužvi, jer bi ta ulica preprečila i skratila put vozačima do starog puta ka Novom Sadu.

“Iako se o ovoj ideji još samo govori kao o potencijalnom rešenju za rasterećenje ovog dela Zemuna, postoji mogućnost i da se kružni tok u Ugrinovačkoj izgradi malo niže, prema auto-putu, pa bi se tada krak saobraćajnice protegao kroz deo Baranjske ulice.“O ovome se još samo razmišlja. Građani su pre podnosili inicijative da im se ne ruše kuće ukoliko ova zamisao bude realizovana. U svakom slučaju, svi ti Zemunci će biti kontaktirani i pozvani na razgovor, da nadležni čuju njihove predloge i nastojaće da im maksimalno izađu u susret.“

B92

Tagovi:

Pročitajte još: