Naslovna Opština Zemun Spisak novih infrastrukturnih projekata koji će poboljšati život Zemunaca

Spisak novih infrastrukturnih projekata koji će poboljšati život Zemunaca

2

Gradska opština Zemun je pokrenula niz velikih projekata u cilju poboljšanja infrastrukture koji će doprineti svakodnevnom boljem životu građana Zemuna. U planu je rekonstrukcija 6,6 kilometara kanalizacione mreže u starom jezgru Zemuna. Vrednost radova će biti 400 miliona dinara. Tender za izbor izvođača raspisuje Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju krajem februara, i u najkraćem roku sledi početak radova.

Takođe, u saradnji sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda započet je projekat izgradnje betonskog nadvožnjaka u Batajnici dužine oko 285 metara i širine 12,5 metara. Nadvožnjak će premostiti prelaz preko četiri koloseka brze pruge i prelaz preko saobraćajnica u naselju i biće lociran oko 400 metara severno od postojećeg pružnog prelaza. Zajedno sa nadvožnjakom, ovim projektom obuhvaćena je i rekonstrukcija i izgradnja više od 1400 metara okolnih saobraćajnica. Izgradnjom nadvožnjaka smanjiće se broj nesreća i incidenata na pružnim prelazima na ovoj deonici, a i biće ostvaren pun protok kako za železnički, tako i za drumski saobraćaj.

U toku 2021. godine radiće se na rekonstrukciji Glavne ulice i Keja oslobođenja. Ispred opštinskog zdanja planirano je postavljanje spomenika nekadašnjem predsedniku opštine Zemun i Gradonačelniku Beograda Branku Pešiću. Takođe, u planu je da se izgradi garaža na platou ispred Sportsko-rekreativnog centra ”Pinki” i pešačko-biciklistički most Lido-Kej oslobođenja.

2 KOMENTARA

  1. Pa sad na jedinom mestu gde je moguce besplatno parkirati auto, pravite garažu…. Pa da li je moguće da ne postoji ni jedna dr lokacija osim te za garažu? Preterali ste sa uzurpacijom javnih površina… Preuzmi, označi, ofarbaj i naplaćuj… Pa to je gore od bilo koje kolonizacije, agresije i bilo čega drugoga…..

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име