Pretraga
Close this search box.

Srča, crep, oboreno drveće, fasade, pokidani strujni kablovi: Posledice nevremena u Zemunu

Posledice nevremena vidljive su jutros na gotovo svakom koraku u gradovima koje je sinoć pogodila superćelijska oluja, kakva se ne pamti.

U Beogradu je na ulicama je svuda granje, oboreno drveće, srča, kao i otpad koji je vetar nosio. Vidljivi su oštećeni automobili usled pada drveća, mnogi su još pod njima.

U prestonici je drvo pokidalo strujne kablove. Olujni vetra nosio je sve pred sobom, drveće, krovne konstrukcije… Povećan je broj kvarova na niskonaponskoj mreži u Zemunu.

U Zemunu, u Ulici Rada Končara kod broja 15, drvo je palo na strujne kablove i pokidalo ih. Gradski saobraćaj u ovoj ulici je preusmeren na Gornjogradku ulicu.

U upozorenju koje važi do 26. jula navodi se da danas očekuje manji pad dnevnih temperatura, ali u petak i subotu, 21. i 22. jula u južnim, a delom i u centralnim krajevima zemlje ponovo se očekuju vrednosti od 35 do 38 stepeni.

– Nakon kratkotrajnog osveženja u nedelju, 23. jula, početkom sledeće sedmice od 24. do 26. jula novi prodor veoma toplog vazduha sa severa Afrike usloviće temperature oko 40 stepeni – navodi RHMZ.

RHMZ upozorava i da nas sve do 22. jula uveče, dakle do subote uveče, očekuju vremenske nepogode.

Tagovi:

Pročitajte još: