Pretraga
Close this search box.

„Šta bi bilo sa detetom da otac nije pritrčao?!“ Komšije devojčice (3) koju je vukao auto u Zemunu uznemirene

Stanari Zemunskih kapija do srži su potreseni nakon što je trogodišnja devojčica umalo u sredu stradala ispred zgrade, kada ju je pokosio automobil.

Prema informacijama, devojčica je prelazila put sa bratom i roditeljima kada je tuda prošao automobil koji ju je „zakačio“ i vukao nekoliko metara. Za volanom je bila žena koja je automobil zaustavila tek kada su otac i majka pojurili da spasu dete i izvuku ga ispod automobila. Dete je zadobilo teške telesne povrede i više od deset kopči na licu. Niko ne sme da pomisli šta bi sa detetom bilo da otac devojčice nije potrčao i zaustavio kola.

– Svi smo strahovali kada će ovako nešto da se dogodi. Svi se parkiraju na ulici, koja je dvosmerna i sve je nepregledno – priča stanovnik ovog naselja.

Kako kaže, da je kod mesta gde se nesreća dogodila i dečji parkić, koji je uvek pun mališana.

– Naselje je, Bogu hvala, puno male dece, igraju se tu u parku, trče, dovoljan je samo sekund da neko istrči na ulicu.. Neko je pričao kako bi park trebalo ograditi, što nije normalno. Bolje bi bilo da pauk prolazi i odnosi nepropisno parkirane automobile, kako bi vozači imali preglednost – kažu nam stanovnici ovog naselja.

Nakon ove nesreće ponovo se u naselju povela debata o postavljanju ležećih policajaca i to takvih koji bi ograničili vozače da ne mogu da idu brže od 20 kilometara na čas.

Stanari kažu da je neko predlagao i da se zahteva da ulice budu jednosmerne, ali misle da to ne bi rešilo problem.

„Svi bi nastavili da se parkiraju u traci i onda je opet sve nepregledno i šta smo rešili, ništa“, kažu stanari sa kojima smo razgovarali.

Svi su saglasni u jednom, da nešto hitno mora da se uradi po pitanju bezbednosti na ulici, jer bi naredna nesreća mogla da bude kobna.

Tagovi:

Pročitajte još: