Šta će biti sa „Pinkijem“?

Nakon što je „Pinki“, zemunski sportski centar, ponovo postao vlasništvo Grada Beograda, mnogi Zemunci se pitaju šta će sve biti rekonstruisano, gde će biti bazeni, a gde garaža.

Sada 10 kanti na jednom delu krova Sportskog centra „Pinki“ posle delimične sanacije. Pre ih je bilo čak 142. I iznad bazena betonska konstrukcija – bez ventilacije. Istrulila je i ugrožavala je bezbednost plivača, zbog čega je skinuta, prenosi RTS.

Odlukom Skupštine grada „Pinkijem“ će, posle 20 godina, upravljati novo gradsko javno preduzeće.

Stanislav Glumac, direktor Sportskog centra „Pinki“ kaže da je imovina „Pinkija“ bila izdata, praktično na korišćenje prethodnih 20 godina i odlukom Skupštine grada je vraćena osnivaču, odnosno vlasniku.

„Bilo je nekoliko sudskih odluka, prvostepene, drugostepene, revizija, sve u korist Grada. Nikakvih pravnih problema valjda neće biti“, kaže Glumac.

Prvi zadatak je, dodaje direktor novog preduzeća, sagledavanje svih investicija.

Do sada se ulagalo samo u ono što je bilo neophodno. I grejanje je jedna stavka, ali sve će se raditi po fazama, na osnovu prioriteta.

U Sportskom centru je oko 50 zakupaca – među njima i privatni vrtić i viša škola. Centar se, verovatno, neće zatvarati u potpunosti, ni zbog onih koji u njemu svakodnevno imaju treninge.

„Prvo stručni tim da napravi plan, pa projektanti da naprave projekte i plan ulaganja, to bi moglo da se desi najverovatnije sledeće godine“, kaže Stanislav Glumac.

Razmišlja se i o otvorenom bazenu, kaže direktor Stanislav Glumac, ali i o podzemnoj garaži.

B92

Tagovi:

Pročitajte još: