Šta će sve imati voz Zemun- Novi Sad? Bar sa pićem, led osvetljenje, rezervacija sedišta…

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je javnu nabavku elektromotornog voza. Reč je o vozu za brzine do 200 kilometara na sat, objavljeno je na portalu javnih nabavki. Kako sada stvari stoje, u najužoj konkurenciji naći će se kineski proizvođači kojima po ceni i kvalitetu teško ko može da konkuriše.

Tražena dužina vozova je 100 metara sa minimalno 300 sedišta, podnim i grejanjem preko bočnih zidova, a navedeno je da moraju imati toplotnu i zvučnu izolaciju, LED osvetljenje, toalete i za osobe manje pokretne, barove za tople napitke, vaj-faj sistem rezervacije sedišta, sisteme za zvučna i video obaveštenja.

“Vrlo brzo ćemo odavde do Novog Sada ići za 40 minuta, izuzetno brzo vrlo brzo će građani videti šta je železnica, koji su benefiti”, napominje Momirović.

Ministar Momirović je 6. januara potpisao memorandum sa kineskim kompanijama “Čajna relvej internešenel” i “CRRC korporejšn limitid” i tada je navedeno da dokument predstavlja osnov za potencijalnu nabavku putničkih vozova za brze pruge.

Izvor: 24/7

Tagovi:

Pročitajte još: